top of page
  • Redakce

JIŽ TEĎ ŘEŠÍME VYUŽITÍ MOŽNÝCH DOTACÍ PRO NÁŠ NOVÝ DŘEVAŘSKÝ AREÁL V BŘASÍCH

Naší snahou do budoucna, je díky dotacím, vybudovat ekonomicky udržitelné hospodaření s co nejvyšší mírou energetické soběstačnosti.


Jedná se hlavně o dotace na zelený provoz a udržitelné hospodaření s trvale udržitelnou produkcí. Obecně lze mluvit o tom, že v případě úspěšného schválení dotací nejenže snížíme vlastní investiční náklady o cca 50%, ale zároveň snížíme energetickou náročnost výroby o 40-50%. I toto opatření zvýší návratnost investic a zisky investorům. Další podstatnou částí dotací jsou technologie na kompletní zpracování odpadu z výroby k vytápění například sušících hal a výrobních objektů.

Velmi přínosné, ekologické a ekonomicky výhodné je pak chytré hospodaření s dešťovou vodou, na což se zaměříme v části dotace věnované této problematice. Další podstatnou možností na čerpání dotací je možnost financovat zateplení obálky budov a mnoho a mnoho dalšího.

Koncepční studie dotace bude zpracována renomovanou firmou SWECO, a její součástí bude vypracování studie na získání dotace na „zelený marketing“ a udržitelné hospodaření.

Dalším podstatným krokem je zacílení na získání certifikace FSC - který podporuje myšlenku šetrného hospodaření s lesy. Pro zákazníky je zárukou, že těžba dřeva je v souladu s ekologickými principy, pro vlastníky lesa je zase prestižním oceněním lesního hospodaření, které bere ohledy na přírodu. V neposlední řadě pak tento certifikát navýší výsledný produkt o cca 15% a je nutností pro spolupráci s velkými odběrateli dřeva, jako např. Ikea atd. V současné době probíhá dotační audit s firmou Amazonetta Energy, s.r.o. která je náš nový partner pro oblast dotací.

Více se dozvíte na našich stránkách: www.woodseeds.cz.

281 views0 comments
bottom of page